Zobrazit na mapě

Rozhledna Vartovna

Rozhledny

Rozhledna stojí na kopci Vartovna, který je součástí Vizovických vrchů, u obce Seninka na Vsetínsku ve výšce 651 metrů n. m. Má tvar kovové spirály, kterou doplňuje kamenný sokl, uvnitř je točité schodiště. Výška rozhledny je 37 metrů, na vyhlídkovou plošinu ve výšce 35 m vystoupáte po 185 schodech. Plošina je krytá střechou a můžete si užívat výhled nejen na Vsetínské, Hostýnské a Vizovické vrchy, ale také na Beskydy  i Velkou Fatru. Směrem na západ je vidět Zlín s okolím, jižní část úrodné Hané a za jasné viditelnosti  i Buchlovské vrchy s hradem Buchlov.

K rozhledně vede příjemná asfaltová cesta nenáročným terénem. V okolí rozhledny najdete síť 34 km naučných stezek s 8 odpočívadly a 34 zastaveními. Vedou od Vartovny do okolních obcí Seninka, Liptál, Jasenná, Leskovec, Prlov, Pozděchov, Lidečko a Francova Lhota.

Otevřeno je celoročně.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Vartovna je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Vartovna je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbal) na oploceném pozemku (trampolína, stolní tenis, pergola s posezením, gril) v malé valašské obci obklopené lesy jen 8 km od Vsetína.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1150

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709
Rozhledna Vartovna na stejnojmenném vrcholu v Beskydech nabízí výhled na Vizovické vrchy, Beskydy i Velkou Fatru.

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Valašská účelně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (koupací káď, stolní fotbálek, posezení, gril, ohniště) na klidném místě na okraji obce v podhůří Javorníků v CHKO Beskydy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2454

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Stylová mimořádně pěkná chata s prostorným obytným pokojem (krb) a s wellness místností (vířivka, sauna) na neoploceném pozemku (koupací sud, trampolína, posezení, krb) na kraji obce nedaleko lesa.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chaty: 1151

Velmi pěkná vkusně zařízená chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (pergola s posezením) na malebném místě pod lesem v blízkosti řeky a cyklostezky Bečvy.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1631

Akceptované poukázky a asociace