Zobrazit na mapě

Rozhledna Špulka

Rozhledny

Rozhlednu Špulka najdete nedaleko Benešova u Prahy, u obce Lbosín na vrcholu Březák, v nadmořské výšce 532 m. Výška rozhledny je 38 m.

Po 150 schodech vystoupáte na kruhový výhled na ochozu ve výšce 30 metrů, kde se vám naskytne výhled na krajinu středního Posázaví, Blaník, Benešov, západní část Českomoravské vrchoviny a za dobré viditelnosti i Krkonoše.

K rozhledně se dostanete z několika směrů, atraktivní pro rodiny s dětmi je přístup po naučné Ptačí stezce z parkoviště v Lbosíně. Je dlouhá 1,2 kilometru, dozvíte se řadu informací o ptácích a užijete si spoustu zábavy při Člověče, nezlob se, na lanové prolézačce, s dřevěnými postavičkami místní řezbářky nebo u zmenšeného modelu slavné Stonehenge.

Pokud vás tolik činnosti unaví, můžete si odpočinout v altánu a využít veřejné ohniště. U rozhledny stojí stánek s občerstvením a suvenýry.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Špulka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Špulka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chata s wellness (koupací sud, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešené posezení, gril, ohniště) leží u lesa v malebném prostředí klidné chatové osady v Posázaví.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2408

Luxusně zařízená chata s wellness (celoroční bazén, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril s ohništěm) leží v chatové osadě u lesa v malebném prostředí nedaleko řeky Sázavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2409
Rozhledna Špulka stojí nedaleko Benešova u Prahy, poskytne vám výhled na střední Posázaví, Blaník, Benešov, Českomoravskou vrchovinu a možná i Krkonoše.

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550b

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550a

Vkusně a útulně zrekonstruovaná chalupa (2 apartmány) k pronájmu s koupacím sudem a posezením s grilem v malebné krajině Ladova kraje jen 5 km od Velkých Popovic (pivovar).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2278

Kvalitně velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v pečlivě udržované oplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) v malé tiché obci v mikroregionu Ladův kraj jen 20 km od Prahy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1707

Prostorný kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) leží ve velké oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem, gril) na okraji malé obce asi 13 km od Ledče nad Sázavou (hrad, Posázaví).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1759

Pěkně zařízený prázdninový domek k pronájmu leží na okraji obce na neoploceném pozemku s bohatým rekreačním vyžitím (nejen pro děti) a skvěle zarybněným rybníkem (možnost sportovního rybolovu).

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2438

Akceptované poukázky a asociace