Zobrazit na mapě

Rozhledna Bramberk

Rozhledny

Rozhledna Bramberk je 21 metrů vysoká kamenná rozhledna nacházející se na vrcholu kopce Krásný. Původně se zde nacházela dřevěná rozhledna z roku 1889, která však shořela a byla nahrazena novou žulovou rozhlednou.  Z vyhlídkové plošiny lze spatřit kruhový výhled na blízké Jizerské hory, Krkonoše i na město Jablonec nad Nisou. Za dobrého počasí lze dohlédnout na Sněžku, Černou horu, Bezděz či Ještěd.

Pod rozhlednou se nachází turistická chata s hospůdkou, ke které je možný příjezd autem. Na vrchol kopce Krásný vede několik turistických cest, které jsou vhodné k pěší turistice i k jízdě na kole. V průběhu letních prázdnin je rozhledna otevřena každý den. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Bramberk je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Bramberk je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 123 lidí

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebném prostředí na polosamotě nedaleko lesa přímo na turistické stezce mezi rozhlednami Bramberk a Slovanka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1551

Velmi pěkně zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril) v romantickém lesnatém prostředí Jizerských hor jen 600 m od rozhledny Slovanka a jen 400 m od ski areálu Severák.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1447
Původní rozhledna Bramberk byla dřevěná a její stavba byla dokončena v roce 1889. Při slavnostním otevření dne 28.července 1889 ji však silný déšť a vítr poškodil. Dřevěná konstrukce byla mnohokrát poničena bouří a nakonec byla v roce 1912 nahrazena žulovou konstrukcí.

Prostorný zrekonstruovaný rekreační horský dům k pronájmu se společenskou místností a saunou leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) na krásném místě u lesa a potoka.

9 ložnic / max 43 osob
číslo chalupy: 2337

Zrekonstruovaná chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (zahradní altán, ohniště) v sousedství rozhledny Nisanky na samotě u lesa a je ideální základnou pro výlety do Jizerských hor.

6 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2077

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (altánek s posezením, gril, ohniště, pískoviště) leží u lesa na kraji turistické obce v Jizerských horách (turistika, cykloturistika, lyžování).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 24123

Prohlíželo 130 lidí

Rezervováno 21. 10.

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581

Velmi pěkná chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, posezení, ohniště) pod lesem na okraji obce s možností využití víceúčelového hřiště v kouzelném prostředí Jizerských hor.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2336

Prohlíželo 99 lidí

Kvalitně zařízená chalupa se saunou a zahradou (bazén, posezení, ohniště) na kraji horské rekreační osady u lesa v samém srdci Jizerských hor jen 1,5 km od lyžařského střediska Severák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1033

Akceptované poukázky a asociace