Zobrazit na mapě

Rozhledna Babylon

Rozhledna Babylon je druhou nejstarší rozhlednou v ČR. Tyčí se na Zeleném kopci u obce Kramolín  na Třebíčsku v nadmořské výšce 491 metrů. 

Tuto kamennou empírovou věž nechal roku 1831 postavit hrabě Jindřich Vilém Haugwitz. Původně měřila rozhledna 40 metrů, v období prusko-rakouské války v roce 1866 byla poškozena a tak byla snížena na dnešních 25 metrů. 

Na vyhlídku ve výšce 18 metrů se dostanete zdoláním 105 původních dubových schodů. U vyhlídky  se nachází místnost s okny a stropem zdobeným freskami s motivy zvěrokruhu. 

Můžete odsud spatřit Českomoravskou vrchovinu, okraj Brna, Pavlovské vrchy, Jadernou elektrárnu Dukovany a při dobrých podmínkách i Vídeň a Alpy.

K rozhledně vede příjezdová silnice z Kramolína do Mohelna, kde je asi kilometr za Kramolínem odbočka vpravo, která vás zhruba po půl kilometru zavede až k rozhledně.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Babylon je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Babylon je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa sposezením, ohniště, vyžití pro děti) na malebném místě zcela na kraji obce jen 5 km od Moravského Krumlova.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0807

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (velká pergola s posezením, gril, ohniště) na malebném místě na polosamotě zcela na okraji obce v atraktivním regionu Znojemska.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1954
Rozhledna Babylon je druhou nejstarší rozhlednou v ČR. Tyčí se na Zeleném kopci u obce Kramolín.

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou (pergola s posezením a krbem) leží na tichém místě v malé chatové osadě na břehu rybníka v jižní části Vysočiny jen 14 km od Třebíče (UNESCO).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2018

Hájenka resp. samostatná účelně zařízená podkrovní část hájenky s terasou (posezení) na oploceném pozemku (hřiště, šipky, ohniště) na malebné polosamotě obklopené lesem. Cykloturistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0902

Stylová chalupa se společenskou místností s kulečníkem, s uzavřeným dvorem (stolní tenis, posezení, ohniště) a s oplocenou zahradou (plocha pro míčové hry) k pronájmu v malé obci na Znojemsku.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1609

Nově zrekonstruovaná prostorná chalupa k pronájmu se společenskou místností (stolní fotbálek, elektronický terč), dětskou hernou a oplocenou zahradou (bazén, posezení, zahradní krb, gril, ohniště).

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 24103

Pěkně a funkčně zařízený mobilní domek (klimatizace) k pronájmu s malým pozemkem (zastřešená terasa se zahradním nábytkem, gril, houpací síť) leží v oblíbeném rekreačním areálu na Výrovické přehradě.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 24117b

Rezervováno 15. 10.

Pěkně a funkčně zařízený mobilní domek (klimatizace) k pronájmu s malým pozemkem (zastřešená terasa se zahradním nábytkem, gril, houpací síť) leží v oblíbeném rekreačním areálu na Výrovické přehradě.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 24117a

Akceptované poukázky a asociace