Zobrazit na mapě

Přehrada Žermanice

Údolní nádrž Žermanice byla vybudována na řece Lučině u Žermanic v letech 1951 - 1957, zásobuje ostravský průmysl provozní vodou. Leží asi 5 km od Havířova v Moravskoslezském kraji.  Její vodní plocha zabírá 248 ha, zaplavuje údolí v délce 5 km a max. šířce 2,2 km. Její největší hloubka je 25 m. 

Při stavbě přehrady vznikla přírodní památka Žermanický lom, částečně zatopený lom na břehu přehrady, který je domovem vzácných druhů rostlin a živočichů.

Přehrada Žermanice je vyhledávaným cílem pro rekreaci, má ideální podmínky pro koupání, vodní sporty, rybaření i sportovní potápění. Chytit zde můžete několik druhů ryb - kapry, cejny, štiku, candáta, dokonce i pstruha. Pořádají se tu mezinárodní soutěže vodního lyžování a sportovního potápění.

V okolí vodní nádrže Žermanice můžete pro své výlety zvolit některou z turistických  či cyklotras, procházka krajinou Těšínské pahorkatiny je vhodná pro celou rodinu.

Atraktivní turistické cíle v okolí Žermanické přehrady:

  • Kotulova dřevěnka v Havířově-Bludovicích
  • přehrada Těrlicko
  • Naučná stezka Těrlické mokřady
  • Frýdecký zámek (Frýdek-Místek)
  • Archeopark Chotěbuz
  • Ostrava - Dinopark, planetárium, Zoo, aquaparky
  • Minifarma Relax

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehrada Žermanice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 91 lidí

Účelně zařízená chata k pronájmu se 2 společenskými místnostmi, terasou, pozemkem (hřiště, posezení, ohniště) leží na atraktivním místě přímo na břehu Těrlické přehrady (přírodní koupání, rybaření).

5 ložnic / max 20 osob
číslo chaty: 2104

Malá útulná chata k pronájmu se zahradou (bazén, terasa, posezení, gril, dětský koutek) leží v rekreační oblasti u Těrlické přehrady (koupání a rybaření) v lokalitě ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2020
Přehrada Žermanice je vyhledávaným cílem pro rekreaci, má ideální podmínky pro koupání, vodní sporty, rybaření i sportovní potápění.

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s infrasaunou a oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště) leží na klidném místě u lesa zcela na okraji obce na turistické stezce vedoucí na horu Prašivá.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2360

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatná část chalupy se stylovou společenskou místností, terasou a zahradou (pergola s posezením, ohniště) leží v malé obci v Podbeskydí.

5 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2346

Stylově zařízená chata s terasou nabízí ubytování na samostatném oploceném pozemku na malebném klidném místě u lesa ve stínu stromů v areálu ranche s koňmi a je ideální pro odpočinek v přírodě.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2349

Pěkně zařízená zděná chata v oplocené zahradě (stolní tenis, šipky, zastřešené posezení, krb) na kraji obce jen 500 m od aquaparku a přehrady Olešná a jen 3 km od Frýdku-Místku.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0830

Stylově zařízený srub s terasou a výhledem na rybník nabízí ubytování na ranchi s koňmi. Krásná příroda Podbeskydí a zvířata na ranchi dodávají pobytu ve srubu jedinečnou odpočinkovou atmosféru.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2348

Pěkně zařízená chalupa (bývalá hospoda – barový pult s výčepním zařízením) k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, gril) leží u lesa na kraji malé turistické a lyžařské obce v CHKO Beskydy.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 24113

Akceptované poukázky a asociace