Zobrazit na mapě

Přehrada Těrlicko

Údolní  nádrž Těrlicko byla vybudována u obce Těrlicko, na řece Stonávce, v letech 1955 až 1964 za účelem zásobování dolů a Třineckých železáren. Leží v okrese Karviná v Moravskoslezském kraji, v krásné krajině Těšínské pahorkatiny.

Její západní břeh lemuje okruh pro závodní motorismus, na jihu se můžete vydat příjemnou procházkou po naučné stezce Těrlické mokřady.

Dnes slouží vodní nádrž Těrlicko k rekreačním účelům, najdete tu tři veřejné pláže, loděnici s půjčovnou loděk a sportovních potřeb. Je skvělým místem pro milovníky vodních sportů, ale i pro rybáře. Největším lákadlem je vlek pro vodní lyžování, který jinde na Moravě a Slezsku nenajdete. Na své si přijdou milovníci pěší i cykloturistiky, okolo přehrady vede cyklistická trasa č. 56, po níž je veden cyklistický okruh Těšínské Slezsko. V zimě se Těrlická přehrada mění v ráj pro bruslaře.

Turistické cíle nedaleko přehrady Těrlicko:

  • Ostrava - ZOO, planetárium, Dinopark, aquaparky, Svět techniky
  • Žermanická přehrada
  • Slezskoostravský hrad
  • Jaškovská krčma - nejstarší krčma ve Slezsku
  • Minifarma Relax
  • Babí hora
  • Sochařský park Těrlicko

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehrada Těrlicko je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přehrada Těrlicko je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Malá útulná chata k pronájmu se zahradou (bazén, terasa, posezení, gril, dětský koutek) leží v rekreační oblasti u Těrlické přehrady (koupání a rybaření) v lokalitě ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2020

Prohlíželo 91 lidí

Účelně zařízená chata k pronájmu se 2 společenskými místnostmi, terasou, pozemkem (hřiště, posezení, ohniště) leží na atraktivním místě přímo na břehu Těrlické přehrady (přírodní koupání, rybaření).

5 ložnic / max 20 osob
číslo chaty: 2104
Přehrada Těrlicko slouží i k rekreačním účelům, najdete tu tři veřejné pláže, loděnici s půjčovnou loděk a sportovních potřeb. Je skvělým místem pro milovníky vodních sportů, ale i pro rybáře.

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s infrasaunou a oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště) leží na klidném místě u lesa zcela na okraji obce na turistické stezce vedoucí na horu Prašivá.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2360

Pěkně zařízená chalupa (bývalá hospoda – barový pult s výčepním zařízením) k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, gril) leží u lesa na kraji malé turistické a lyžařské obce v CHKO Beskydy.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 24113

Prohlíželo 192 lidí

Kvalitně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, gril), vířivkou, saunou a trampolínou leží v chatové osadě v kopci pod lesem v malebné krajině severní části Beskyd (ideální k turistice).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2021

Stylová dřevěnice k pronájmu leží na malebné samotě na horské stráni v lese (posezení, ohniště) vysoko nad obcí na místě, které je ideální k odpočinku a relaxaci, k houbaření nebo turistickým výletům.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2056

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatná část chalupy se stylovou společenskou místností, terasou a zahradou (pergola s posezením, ohniště) leží v malé obci v Podbeskydí.

5 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2346

Pěkně zařízená zděná chata v oplocené zahradě (stolní tenis, šipky, zastřešené posezení, krb) na kraji obce jen 500 m od aquaparku a přehrady Olešná a jen 3 km od Frýdku-Místku.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0830

Akceptované poukázky a asociace