Zobrazit na mapě

Přehrada Olešná

Vodní nádrž Olešná byla vybudována v letech 1960 až 1964 na řece Olešná, jihozápadně od Frýdku-Místku. Slouží jako ochrana proti povodním a pro potřeby místního průmyslu, ale také pro rekreaci a chov ryb. Olešná patří mezi menší vodní nádrže, její délka je 1,7 km, sypaná hráz je dlouhá 393 m a vysoká 18 m.

Přehrada Olešná se stala vyhledávaným místem pro rekreaci, koupání, vodní sporty i rybaření. Najdete tu půjčovnu loděk, šlapadel a paddleboardů. Při dobrém počasí se z břehů přehrady můžete kochat výhledem na beskydské vrcholky.

Okolí přehrady je rájem pro inline bruslaře a cyklisty, podél přehrady totiž vede 4,5 km dlouhý okruh právě pro toto volnočasové vyžití. Cestou se můžete občerstvit na několika místech. Podél přehrady se kříží také řada cyklotras č. 6004, č. 6006 nebo Chlebovický či Místecký okruh.

Z Hukvald na vodní nádrž Olešná vede naučná stezka Hůrka, která má osm informačních zastavení a dočtete se na nich o místní přírodě a krajině. 

V případě nepříznivého počasí můžete v těsné blízkosti přehrady navštívit moderní aquapark Olešná. U aquaparku se nachází také minigolf a obrovské dětské hřiště plné různých prolézaček, klouzaček a houpaček.

Atraktivní turistické cíle v okolí přehrady Olešná:

Fotogalerie - Přehrada Olešná

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehrada Olešná je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená zděná chata v oplocené zahradě (stolní tenis, šipky, zastřešené posezení, krb) na kraji obce jen 500 m od aquaparku a přehrady Olešná a jen 3 km od Frýdku-Místku.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0830

Stylově zařízený srub s terasou a výhledem na rybník nabízí ubytování na ranchi s koňmi. Krásná příroda Podbeskydí a zvířata na ranchi dodávají pobytu ve srubu jedinečnou odpočinkovou atmosféru.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2348
Přehrada Olešná se stala vyhledávaným místem pro rekreaci, koupání, vodní sporty i rybaření.

Stylově zařízená chata s terasou nabízí ubytování na samostatném oploceném pozemku na malebném klidném místě u lesa ve stínu stromů v areálu ranche s koňmi a je ideální pro odpočinek v přírodě.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2349

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatná část chalupy se stylovou společenskou místností, terasou a zahradou (pergola s posezením, ohniště) leží v malé obci v Podbeskydí.

5 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2346

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351

Luxusní chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, sauna), společenským klubem (krb, šipkový a zábavný automat) v oplocené zahradě (stolní tenis, terasa, gril) na malebném místě na samotě u lesa.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2280

Útulný apartmán v rodinném domě se samostatným vchodem v oplocené zahradě (stolní tenis, trampolína, ruské kuželky, posezení, krb) na kraji obce na úpatí Lysé hory jen 3 km od Frýdlantu n. Ostravicí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0306

Pěkná jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (koupací sud, posezení, krb) v malebném horském prostředí u lesa a sjezdovky v oblasti ideální k turistickým výletům (Lysá hora, Bílý Kříž).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1829

Akceptované poukázky a asociace