Zobrazit na mapě

Zámek Hrubá Skála

Ve 14. století byl na pískovcových skalách na místě, kde dnes stojí zámek Hrubá Skála vybudován hrad. Ten byl v pozdějších letech v době renesance přebudován. Svým umístěním na dvou šedesát metrů vysokých skalách nad obcí působí velmi romanticky.

Vzhledem k tomu, že zámek je dnes v soukromém vlastnictví, je přístupné pouze nádvoří, kostel a věž, z jejíhož ochozu je překrásný pohled na Hruboskalské skalní město, Trosky a Kozákov.

Svojí malebností zaujal v minulosti zámek i filmaře, kteří zde natočili několik filmů (například pohádku Princ Bajaja). Pod zámkem prochází skalní soutěskou zvanou Myší díra značená turistická cesta do Dračích skal.

Fotogalerie - Zámek Hrubá Skála

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Hrubá Skála je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Hrubá Skála je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkný bungalov leží na velkém oploceném pozemku (plocha pro míčové hry, stolní tenis, pergola s posezením, gril) přímo pod zámkem Hrubá Skála a jen 500 m od skalního města Hruboskalsko.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 0634

Prohlíželo 166 lidí

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená samostatná polovina chalupy se samostatnou oplocenou zahradou (bazén, trampolína, posezení, ohniště) na krásné polosamotě u lesa jen 2 km od zámku Hrubá Skála.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 9925
Zámek Hrubá Skála je krásné romantické místo. Je vystavěn na skalách a je pozoruhodnou dominantou celého okolí. Přístupný je jen částečně, ale rozhodně stojí za to vystoupat na jeho vyhlídkovou věž, odkud se mohou návštěvníci kochat pohledem na malebnou okolní přírodu.

Pěkně a účelně zařízená chalupa se 2 samostatnými apartmány k pronájmu s velkou oplocenou zahradou (velké vyžití pro děti, posezení, zahradní krb) leží v malé obci u Turnova v centru Českého ráje.

1 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2446

Pěkně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, trampolína) v chatové osadě na atraktivním místě s úžasným výhledem na hrad Trosky a jen 300 m od Boreckých skal.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1825

Kvalitně zařízená chata v oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem) v malé tiché osadě v atraktivní lokalitě přímo pod zříceninou hradu Trosky. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1221

Kvalitně zařízená chalupa s prostornou obytnou místností s krbem v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) leží v malebné lokalitě u lesa pod hradem Valdštejn nedaleko skalního města Hruboskalsko.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1702

Velmi atraktivní prostorný apartmán v podkroví chalupy ve velké zahradě (zapuštěný bazén, pergola, krb) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1313b

Malý kvalitně zařízený apartmán s terasou (posezení, gril) v přízemí velké chalupy na kraji obce v malebné přírodě Českého ráje jen 200 m od koupaliště. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1313a

Akceptované poukázky a asociace